Viata cu Galaxy Tab S

By on 07/08/2014
tablera samsung galaxy tab s
Anuntata pentru lansare luna trecuta de catre sud-coreenii de la SamsungGalaxy Tab S a trecut deja testul utilizatorilor experimentati, care o considera deja cea mai buna tableta cu Android scoasa pana acum pe piata.

Tab S este varful de lance al dezvoltarii liniei de productie pentru tablete,  care vine in fata utilizatorilor cu versiuni de display-uri de 8.4, respectiv  10.5 inch. Si, bineinteles, primul lucru care iese in evidenta este display-ul. Cu dimensiunile de 2.560/1.600, tableta are un display Active Matrix OLED (AMOLED), cu 360 pixeli/inch. Multi se asteptau ca display-ul sa fie foarte clar si luminos, din cauza tehnologiei OLED technology, insa tableta a reusit a impresioneze si datorita culorilor vii pe care este capabila sa le redea. Desi la tabletele din gama de varf, de obicei nu sunt prea multe obiectii de ridicat atunci cand vine vorba despre display-uri, la Galaxy Tab S, acesta a reusit cu adevarat sa impresioneze.

Citirea unei carti poate parea la fel de reala precum editiile tiparite in formatul clasic, pe hartie. La fel, clipurile muzicale arata trasnet, ceea ce face din ecranul noii tablete de la Samsung cu adevarat unul care face diferenta.

Un alt amanunt de luat in seama la noul Galaxy Tab S este greutatea sa, de numai 294 de grame, care il face cu o zecime mai usor decat iPad Air,

samsung vs ipad

si putin mai scazut in greutate decat Nexus 7 a celor de la Google.

nexus tableta

Galaxy Tab S vs Nexus

Iar la dimensiunile de 8.38 pe 4.24, cu 0.26 inch, se poate spune ca avem de-a face cu un ecran micut si cu un dispozitiv foarte subtire. Este foarte usor de manevrat. Poate ca nu atat de cmpacta precum modelul de 7 inch, dar sufficient de subtire si potrivta la dimensiuni pentru a incapea in buzunar. La fel ca la telefoane, mai degraba tragi degetul decat sa apesi in jos tastele digitale, ca la iPhone 5s, spre exemplu.

Galaxy Tab S pare a fi si foarte rapida. Tableta se bazeaza pentru asta pe un processor Samsung Exynos 5 Octa, ajutat de un ARM Cortex A-15 core sa lucreze la o frecventa de 1.9 GHz. Revistele de specialitate au catalogat noua tableta a celor de la Samsung putin lenta la schimbarile de afisaj pe ecran, probabil in varianta cu dispay-ul de inalta rezolutie. Ar mai fi unele probleme cu browserul Chrome de la Google, insa, acest lucru nu a  fost verificat pe toate modelele din gama.

Ar mai fi de remarcat bateria de 4.900 mAh, care pare sa fie ajutata de ecranul tip AMOLED sa aiba o viata ceva mai lunga.

baterie samsung

Baterie Tableta Galaxy Tab S

Tableta vine echipata cu o capacitate de stocare a datelor de 16 GB, din care doar 11.5GB sunt disponibili. De asemenea, are slot microSD, pentru a transfera si avea mai mult loc de stocare, o optiune fericita, care la multe alte tablete lipseste. Cat priveste partea de software, se comporta la fel de bine precum modelul Galaxy S5. Simpla navigare pe ecranul principal iti arata continutul esential al optiunilor din meniu, de la mesajele primite, calendarul evenimentelor si crearea de scurtaturi bookmark, potrivita pentru a retine site-urile favorite. 

Prev1 of 5Next
Galerie Foto

Anuntata pentru lansare luna trecuta de catre sud-coreenii de la Samsung,  Galaxy Tab S a trecut deja testul utilizatorilor experimentati, care o considera deja cea mai buna tableta cu Android scoasa pana acum pe piata.

galaxy tab

Prev1 of 5Next
Galerie Foto

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>