Western Digital, pasaportul tau spre lume

By on 01/10/2014
Western Digital

Stiati ca aveti la dispozitie o unitate de stocare fara fir pentru toate dispozitivele dumneavoastra? Puteti astfel sa va eliberati spatiul de pe tableta sau smartphone, sa transferati fotografiile si clipurile video de pe cardurile SD mereu neincapatoare, pentru a fi gata sa surprindeti mereu noi si noi momente memorabile. In plus, este o unitate fara fir, portabila si accesibila de pe internet, la care se pot conecta nu mai putin de opt aparate in acelasi timp. Este vorba despre ultimul produs al celor de la Western Digital, intitulat sugestiv My Passport Wireless, o unitate de stocare mobila Wi-Fi, pentru care americanii au o vorba: doar cerul este limita. In limita, totusi, a 2TB…

Raport bun calitate-pret

In esenta, este vorba despre un hard-disk, ce-i drept, extrem de usor ca si greutate si la un pret relativ accesibil. Aceasta unitate Wi-Fi se comporta destul de bine cu formatele obisnuite video precum AVI si MPEG, insa utilizatorii spun ca ar avea nevoie de o baterie mai puternica, menita sa-i confere o durata de functionare mai lunga. Cu toate acestea, Western Digital My Passport Wireless are mai multe caracteristici demne de luat in calcul decat concurentii aflati pe piata. Raportat la pretul de vanzare, este un dispozitiv semnificativ mai putin costisitor per gigabyte decat majoritatea hard-drive-urilor concurente. In plus, are incorporat si un cititor de card SD.

Plinut, dar totusi usor de transportat

WD My Passport Wireless este putin mai plinut decat un hard disk standard extern de 2,5 inch, dat fiind ca acesta necesita alimentarea cu beterii, fara a se alimenta prin unitatea de baza a calculatorului. Cu toate acestea, putem spune ca este un dispozitiv relativ usor pentru dimensiunile sale. Spre exemplificare, pe piata de peste Ocean, un astfel de hard disk extern este comercializat la un pret de aproximativ 130 de dolari, in versunea de 500 GB, la o greutate de aproximativ 250 de grame. De asemenea, versiunea de 1TB, cantareste 275 de grame si se vinde de la 180 de dolari, iar modelul de 2TB cantareste cu putn sub 350 de grame si costa 220 de dolari. Unitatea dispune de o interfata USB 3.0, bateria putandu-se incarca si in tren sau autobuz, atunci cand este atasata la un computer.

Western Digital

Conectorul USB este marginit la un capat de un comutator de tip on/off si un buton de protectie pentru baterie. Partea stanga a dispozitivului are prevazut un slot pentru card SD, pe acesta putandu-se incarca un continut multimedia de la camere digitale sau camere video. Acesta poate fi configurat pentru realiza aceste operatiuni in mod automat atunci cand introduceti cardul, ceea ce va usureaza cu mult misiunea, atunci cand sunteti pe fuga sau in spatii aglomerate. De asemenea, in partea de sus a aparatului sunt semnalizate starea bateriei si a conexiunii Wi-Fi. Dispozitivul si orice alte date mass-media de la bord sunt accesibile, de asemenea, prin intermediul aplicatiei MyCloud, sau ale celor puse special la dispozitie de cei de la Western Digital, pentru Android si iOS.

Hdd extern

Toate compromisurile merita

Cand vine vorba insa de performanta in materie de streaming, cei care au testat noul dispozitiv My Passport wireless spun ca acesta pare sa aiba eceeasi problema ca aceea a rivalilor de la Samsung. Anume, acesta permite o rata de transfer mare, atunci cand il tii langa un laptop, spre exemplu, cu o rata ceva mai mica atunci cand vorbim de transferul unor fisiere MPEG sau audio. De asemenea, reteaua poate crea unele mici inconveniente, uneori inregistrandu-se chiar caderi ale acesteia, insa apasarea butonului WPS poate duce la remedierea problemei. Nu in ultimul rand, ar mai fi de mentionat faptul ca bateria, conform testelor initiale, ar trebui sa ofere o durata de viata de functionare de aproximativ sase ore, in regim de lucru variat.

Experientele traite de utilizatori vorbesc totusi de un comportament bun, dupa aproximativ patru-cinci ore de lucru, fara a abuza prea mult de streaming. Ei bine, cu toate acestea, putem spune ca Western Digital se situeaza in topul dispozitivelor de stocare wireless, printr-o baterie mai mica decat cele oferite de companiile concurente. Iar toate compromisurile merita, intrucat dispozitivul este mai usor de transportat, are un design tragator si face fata cu brio la majoritatea scenariilor de functionare.

Cu toate acestea, nu uitati, hard disk-urile externe sunt extrem de sensibile la socuri si de aceea este foarte important sa le tratam ca atare. In cazul in care intampinati probleme in accesarea datelor, iar acestea sunt importante, puteti oricand apela la un service de recuperare date.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>