Xiaomi anunta cucerirea Occidentului

By on 18/11/2015
Xiaomi imag2

* daca la inceputul acestui an intrarea companiei chineze pe piata americana si britanica era inca nesigura, linia de magazine cu accesorii si telefoane isi va deschide portile catre occidentali.
Analistii industriei de telefonie se intrebau de mult cand vor obosi producatorii chinezi de la Xiaomi sa creasca si sa vanda milioane de dispozitive in Asia si vor incepe sa-si indrepte atentia spre Statele Unite, Marea Britanie si restul Europei. Ei bine, raspunsul l-am aflat deja: chiar in aceasta saptamana. Dupa cum indica pagina oficiala de Facebook a Xiaomi, conceptul Mistore isi va deschide portile catre occident chiar in aceasta saptamana, daca nu intervine ceva neprevazut. Deocamdata sunt vizate doar accesoriile pentru telefoane, insa si dispozitivele smartphone vor veni, cat de curand. Astfel, dupa cum ne anunta managerii paginii de Facebok a companiei, pentru prima oara in istorie, fanii din Statele Unite, Regatul Unit, Germania si Franta, vor putea intra si cumpara de pe pahona de internet mi.com accesorii precum bateriile de mare putere de 5000 si 10400mAh Mi, benzile inteligente Mi sau castile sic oferite de producatorul mentionat.

Xiaomi-imag3
Daca e sa ne referim la piata de peste Ocean, trebuie spus ca, pana acum, nimeni nu prea a dat mare importanta producatorilor chinezi,asa ca nu se stie ce impact va avea anuntul facut de Xiaomi.

Xiaomi imag1

Lansare in forta, la Las Vegas

Lucrurile s-au schimbat insa in luna ianuarie a acestui an, cand Xiaomi si-a anuntat partciparea la targul CES 2015 de la Las Vegas. Aici, compania a prezentat pietei americane si nu numai modelul M4, destinat la acea data doar pietei asiatice. A urmat apoi modelul Xiaomi 5, comercializat tot in China, la preturi de aproximativ 325 de dolari, smartphone care se anunta un rival serios pentru alti rivali de pe piata. Acesta era echipat cu un ecran gigant de 5.7 inch, cu tehnologie 2K, procesor Snapdragon 810 si o camera de nu mai putin de 20 de megapixeli, cu detector de amprenta, devenind astfel o optiune viabila la telefonul scos de startup-ul OnePlus One, si care se lauda cu pretul cel mai redus pe acest segment. Practic, la aceste caracteristici, telefonul putem spune ca ofera performantele costisitorului Samsung Galaxy S5, dar la jumatate din pretul acestuia. Daca acest lucru nu v-a convins, trebuie mentionat faptul ca telefoanele chinezilor vin cu un sistem de operare perfect adaptat si cu o rezolutie a display-ului de 1080p.Versiunile initiale au fost puse la vanzare cu o capacitate de stocare de 16 GB, insa astazi pot fi gasite in versiunea de 64 GB.

xioami imag4

Inscrieri pentru precomenzi

Revenind insa la Xiaomi si la noul sau magazin destinat pietei occidentale, compania anunta cantitati “extrem de limitate” disponibile la data lansarii. Din acest motiv, pentru a fi siguri ca pun mana pe vreun chilipir, compania anunta fanii ca se pot inregistra pentru precomenzi pe site-ul companiei, la sectiunea special dedicata in acest sens.
Cu aceasta strategie de marketing, probabil ca producatorul chinez doreste sa testeze piata si nivelul de interes pentru produsele sale, deschizand astfel usa pentru adevarata expansiune, anuntata odata cu punerea la vanzare a telefoanelor si tabletelor din portofoliu. Iar acest lucru, dupa cum anunta chiar oficialii Xiaomi, se va intampla “la momenul potrivit”, insa, cu siguranta in acest an. Deocamdata, nu ne ramane decat sa asteptam startul magazinului de “chilipiruri” Xiaomi, care isi va deschide portile. Sa le uram bun venit in Europa!

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>